Dodik: Prijavio sam Cvijanovićevu, Viškovića, Stevandića i sebe Tužilaštvu BiH

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA -Pošto još niko iz FBiH to nije uradio, odlučio sam da danas podnesem prijavu Tužilaštvu BiH protiv (srpskog člana Predsjedništva BiH) Željke Cvijanović, (premijera Srpske) Radovana Viškovića, (predsjednika Narodne skupštine Srpske) Nenada Stevandića i protiv sebe jer smo podržali donošenje Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Istakao je da je prijavu podnio i protiv svih narodnih poslanika koji su glasali za usvajanje Zakona, kao i protiv svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom su izrazili nezadovoljstvo radom Ustavnog suda BiH.

- Mržnja i histerija iz FBiH koja je usmjerena protiv Republike Srpske postaje nepodnošljiva. Pošto planiramo da donesemo i zakon kojim se odluke Tužilaštva i Suda BiH neće primjenjivati u Republici Srpskoj, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od procesuiranja pred Tužilaštvom BiH - naveo je Dodik na Tviteru.

 

Pošto još niko iz Federacije BiH to nije uradio, odlučio sam da danas podnesem prijavu Tužilaštvu BiH protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i protiv sebe jer smo podržali donošenje Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj.…

— Milorad Dodik (@MiloradDodik) June 30, 2023

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana