Dodik: Prekida se svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH

GS
Dodik: Prekida se svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska prekida svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH kao odgovor onima koji su spremni da bacaju osiromašeni uranijum.

- Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakat sa osobljem britanske i američke ambasade. To je naš odnos prema tim zlotvorima koji su spremni da koriste osiromašeni uranijum - rekao je Dodik komentarišući najavu da će London poslati u Ukrajini naoružanje koje sadrže osiromašeni uranijum.

Dodik je istakao da se korišćenjem osiromašenog uranijuma ne ubijaju samo sadašnje, već i buduće generacije.

Vlada Srpske konstatovala da je RS prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade, te s tim u vezi traži od institucija Republike Srpske, kao i njenih predstavnika u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije.

Vlada Republike Srpske je uvjerena da ovakvo djelovanje ambasada SAD i Velike Britanije nije u skladu sa zvaničnim politikama SAD i Velike Britanije prema BiH i stava je da prekid saradnje traje sve dok ambasade SAD i Velike Britanije ne prekinu praksu miješanja u unutrašnje stvari u BiH.

U slučaju nametanja zakona o imovini uslijediće odluka o samostalnosti

Dodik je takođe najavio danas da će Republika Srpska proglasiti samostalnost ukoliko Kristijan Šmit nametne zakon o imovini.

"Otići ćemo na Narodnu skupštinu Republike Srpske i donijećemo odluku o samostalnosti Republike Srpske", rekao je Dodik u Prnjavoru na pitanje novinara da prokomentariše informaciju da Šmit priprema zakon o imovini i kako će Republika Srpska reagovati u slučaju da takav zakon nametne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana