Dodik potpisao ukaz, Službeni glasnik Srpske nema obavezu objavljivanja odluka OHR-a

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Ovaj zakon Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na sjednici održanoj 21. juna 2023. godine, i on podrazumijeva da prestaje obaveza da se odluke visokog predstavnika objavljuju u Službenom glasniku.

Skupština je tada usvojila i Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH. Nedugo nakon toga, Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika poništio je oba ova zakona.

Dodik je potpisao Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske nedugo nakon što je Leon Diaz, šef pravnog odjela OHR uputio pismo članovima Upravnog odbora Službenog glasnika kojim traži da “preduzmu sve mjere kako bi u Službenom glasniku bile objavljenje odluke visokog predstavnika”.

Potpisao sam Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na sedmoj posebnoj sjednici, održanoj 21. juna 2023. godine. pic.twitter.com/q0vdvJiNYf

— Milorad Dodik (@MiloradDodik) July 7, 2023

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana