Dodik: Potpisaću zakone čim se sprovede procedura

GS
Foto: Dražan Oskar Poderović

BANjALUKA - Ukaz o zakonima koje je nedavno usvojila Narodna skupština Republike Srpske biće brzo potpisan čim se sprovede procedura, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naveo da potpisivanje ukaza o proglašenju zakona usvojenih u Narodnoj skupštini ima svoju proceduru koja se odvija u okviru institucija Republike Srpske.

"To će se desiti onog trenutka kada dođe u kabinet predsjednika i kada pravni tim kaže da su sve proceduralne stvari obavljene", izjavio je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da je sve olakšano time što Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske juče nije stavio veto, što znači da je saglasan sa ovim zakonima, te zaključio da će to doći u poziciju brzog potpisivanja čim se sprovede procedura.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici krajem juna usvojila po hitnom postupku Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu.

Evropska unija definitivno dijeli BiH 

Povodom odluke Brisela da ne dodijeli bespovratna sredstva za projekte u Srpskoj, predsjednik Milorad Dodik izjavio je da Evropska unija definitivno dijeli BiH tražeći od Republike Srpske da prihvati Kristijana Šmita za visokog predstavnika i njegovo nametanje zakona.

- To svakako Srpska neće učiniti - jasan je Dodik.

Dodik je upitao i na koji način oni smatraju da se bez zajedničkih odluka u Sarajevu može implementirati to što su odlučili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana