Dodik: Ponosan narod iz Republike Srpske Krajine ne smije da bude zaboravljen

Srna
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

LOZNICA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas na obilježavanju 29 godina od hrvatske zločinačke akcije "oluja" da ponosan narod iz Republike Srpske Krajine ne smije da bude zaboravljen.

"Kada vidim ovaj skup osjetim ponos pored tuge koja je vječna za stradanjem našeg naroda kroz istoriju, u kolonama, jama, otišao je skoro čitav jedan narod. Srbi kroz istoriju pamte kolonu, stradanja", rekao je Dodik u Loznici gdje je u toku obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja".

On je ocijenio da je pražnjenje Krajine bilo dio kontinuiteta, te podsjetio na ustaške riječi da jednu trećinu Srba treba pobiti, jednu trećinu protjerati, jednu pokrstiti.

"Naši grobovi nas podsjećaju na tugu, a spomenici naših stradanja po FBiH i Hrvatskoj više su skalamerija", naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je u Sanskom Mostu na jednom mjestu ubijeno 5.500 Srba, ubijani su u Bihaću u hiljadama, naglasivši da je to genocid u kontinuitetu.

"Srbi su ponosan i slobodan narod i želimo da živimo sa drugima. Moramo da idemo dalje, ali ne smijemo da zaboravimo", istakao je Dodik.

On je napomenuo da vjeruje da bi ovo obilježavanje bilo zaboravljeno da nije bilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je prije 10 godina pokrenuo da ovo zajednički obilježavaju Srpska i Srbija. 

Dodik: Snažna Srbija i Srpska garant opstanka Srba, podrška Vučiću

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponosan na usvojenu Deklaraciju sa Svesrpskog sabora, te da je jedinstvo i opstanak srpskog naroda moguće ostvariti samo uz jaku Srbiju i Republiku Srpsku.

„Ne treba zaboraviti stradanje u prošlosti. Hvala svima koji vjeruju u Srbiju i Republiku Srpsku. Hvala za snagu koju nam dajete. Svako ko zastupa Srbe izložen je pritisku. Zato znam kroz šta prolazi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. I ja sam izložen pritisku“, rekao je Dodik u Loznici na obilježavanju 29 godina od zločinačke akcije hrvatske vojske i policije "Oluja".

Dodik je istakao da danas predsjednik Aleksandar Vučić vodi jaku i stabilnu Srbiju.

„Znam gdje je bila Srbija na međunarodnoj sceni nekada a gdje je sada. Znam da je Srbija poštovana i uvažavana“, rekao je Dodik.

Predsjednik Dodik je naglasio da je garancija slobode i opstanka zapravo snažna i prosperitetna Srbija i Republika Srpska.

„Samo uz slogu možemo odgovoriti izazovima. Ako budemo posvađani onda ćemo biti lak plijen i niko ne može da isključi opet da idemo u nekim kolonama“, naglasio je Dodik.

Kaže da je potrebno dodatno raditi i podržati podržati jedinstvo Srba, te odbaciti želje onih koji govore o nekim bosanskim, hrvatskim ili crnogorskim Srbima.

„Imamo pravo da slavimo Srbiju i Republiku Srpsku. Mi slavimo naše datume koji nisu upereni protiv nekoga. Nama treba sloboda, razvoj i okupljanje. Ne treba nam unutrašnja nestabilnost. Podrška sam rukovodstvu Srbije“, naglasio je Dodik koji je ponovio da su Srbi u podređenom položaju bez snažne i moćne Srbije.

Povezane vijesti

Patrijarh Porfirije: Sa slobodom se ne može i ne smije trgovati kada je naš narod u pitanju

Počeo parastos žrtavama hrvatske zločinačke akcije "Oluja"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana