Dodik: Oformićemo posebno tijelo za reagovanje na dezinformacije

Srna
Dodik: Oformićemo posebno tijelo za reagovanje na dezinformacije

BANjALUKA -U Republici Srpskoj timovi u okviru svojih dnevnih aktivnosti aktivno rade na praćenju svih dezinformacija te je plan da se taj proces dodatno zaokruži i po ugledu na Srbiju oformi posebno tijelo za reagovanje na njih.

Rekao je ovo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarišući izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujona da će medijski timovi koje će do kraja godine formirati Srbija kako bi reagovali na lažne vijesti u toj zemlji, reagovati i na laži o Republici Srpskoj. Predsjednik Republike Srpske je pozdravio ovu odluku, naglasivši da su Srbi danas, kao i godinama ranije izloženi stalnim napadima i antisrpskoj propagandi koja želi da oslabi naš narod i naše zemlje.

On je rekao da srpski narod nikada nije bio ujedinjen kao sad, te da je ponosan što pripada generaciji političara koja je tome doprinijela.

"Mržnjom usmjerenom prema Srbiji i stalnim napadima na sve što je srpsko, oni negiraju evropske integracije. Republika Srbija i Republika Srpska danas mogu da daju odgovore na te napade i bitno je da se učini sve da se dezinformacije zaustave, da se naš glas i naš stav čuju. Posebno je važno da će na sve podvale i podmetanja o Srpskoj biti i reakcija iz Srbije. To su sve rezultatati naših zajedničkih aktivnosti i dio ciljeva koje planiramo realizovati", rekao je Dodik.

Dodao je da će zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uraditi da jedinstvo srpskog naroda bude još vidljivije.

"Srbija je danas jaka i moćna, i pruža podršku i BiH, ali Bošnjaci zbog svoje mržnje nisu u stanju da to vide i tako pokazuju svu svoju ostrašćenost. Ta hajka se održava kroz medije gdje se nastoji stvoriti slika o tome da je problem onaj ko nudi pomoć i ko poštuje međunarodno pravo i međunarodne sporazume", istakao je Dodik.

On je upitao šta bi bilo kada bi se Srbija ponašala prema BiH na isti način na koji se bošnjački predstavnici postavljaju u vezi sa samoproglašenim Kosovom.

Dodik je ukazao da Bošnjaci moraju da shvate da ta politika licemjerja i mržnje nikome ne donosi ništa dobro i da se okrenu evropskom putu, kojeg nema bez saradnje sa Srbijom i drugim zemljama regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana