Dodik: Ovo je sve farsa

RTRS
Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

SRAJEVO -Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je, nakon ročišta u Sudu BiH, da je riječ o montiranom procesu a u prilog tome ide činjenica da Tužilaštvo BiH odbija da izvede dokaze u vezi sa Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno da dokaže da pojedinac može nametati zakone u BiH.

-Oni koji su užurbano htjeli da ovaj proces završe sada vrše pritisak na Sud, kako bi ubrzali ovu priču. Oni ne žele da prikažu da je ovo sve lažno - rekao je Dodik novinarima u Sarajevu nakon ročišta u Sudu BiH, u procesu koji se vodi protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića.

Dodik kaže da Sud nije htio da prihvati izvođenje svjedoka i dokaza koji bi ogolili postupak i pokazali da niko nema pravo da nameće zakone.

-Ovo je farsa i odlučio sam da učestvujem da bi to sve doveli do kraja. Biće zanimljivo da vidimo da li će biti pravna ili politička presuda. Očekujem političku presudu -  istakao je Dodik.

Ukazao je da je važno da javnost bude upoznata sa optužnicom, te da je na Tužilaštvu da dokaže da postoji krivica što oni nisu u mogućnosti.

-Neka dokažu da postoji pojedinac koji može nametati zakone. Gdje postoje Bonska ovlašćenja? Naš cilj je da dokažemo da je ovo protektorat koji se zasniva na volji pojedinca -  rekao je Dodik.

U Sudui BiH danas je nastavljen sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića zbog “nepoštovanja odluka Kristijana Šmita”.

Ispred Suda BiH u Sarajevu, prije početka ročišta, okupio se veliki broj građana da bi pružili podršku Dodiku i Lukiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana