Dodik otkrio ko stoji iza laži o kampovima u Srpskoj

Srna
Foto: Printskrin

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da iza laži o kampovi za obuku na teritoriji Srpske stoji američka Ambasada u BiH, ističući da ne postoji nijedna organizacija na svijetu koja bi mogla da potvrdi postojanje takvih kampova.

"Sve je izmišljotina, od početka do kraja. Nikakvih podataka o tome nema, ne samo kod naših domaćih struktura, nego nema ni u jednog evropskoj i drugoj strukturi", naglasio je Dodik.

On je rekao da je sa informacijom o navodnim kampovima za obuku u Republici Srpskoj, tokom proteklog boravka u Rusiji, upoznao i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

"Ruska politika ne ide za tim da to radi. Kada sam to rekao Putinu, on je bio iznenađen. Naravno da sam mu rekao da je to plasirala američka Ambasada. Mislim da baš njihov, taj rigidni i pokvareni odnos prema Republici Srpskoj u oličenju američkog ambasadora /Majkla Marfija/, stoji iza te laži", rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da je Ambasada SAD u BiH povukla svoje saopštenje o kampovima u Republici Srpskoj, ali da su tragovi te laži ostali.

"Nijedna organizacija nema podatke o tome. Nijedna evropska obavještajna služba nema o tome podatke, samo ima u bolesnoj glavi onog Marfija da to postoji", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da su sve te priče usmjerene ka destabilizaciji Republike Srpske i satanizaciji njenog rukovodstva, a prije svega njega kao predsjednika.

Prema njegovim riječima, to je još jedna ludost koja se pojavljuje u političkom Sarajevu.

"Oni sada koriste priču o tome kako sada sve treba natrpati na rusku stranu, jer je opšta fobija u odnosu na Ruse na Zapadu. Sada šta god da utrpaš Dodiku da je sa Rusima odmah to treba da bude tamo dočekano kao razlog za intervenciju, sklanjanje... Međutim, to nije tako", rekao je Dodik.

On je naveo da i Republika Srpska želi u EU, ali u skladu sa Ustavom BiH.

"Svjesni smo da negdje moramo napaviti neku reformu, ali ne želimo da ispunjavamo želje muslimanima u Sarajevu da kroz te reforme ka evropskom putu jednog dana osvane prazna ljuštura od Republike Srpske. To neće doživjeti! Takvu priču mogu da sanjaju, ali im se nikada neće desiti", izjavio je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana