Dodik odgovorio Konakoviću: „Uzmi pa se veži sam gdje god hoćeš“

G.S.
Dodik odgovorio Konakoviću: „Uzmi pa se veži sam gdje god hoćeš“

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovorio je danas putem društvene mreže „Iks“ ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću koji je, nakon intervencija Kristijana Šmita na Izborni zakon BiH, rekao „veži konja gdje ti aga kaže“.

Komentarišući tu izjavu, Dodik je poručio Konakoviću: „Onda uzmi pa se veži sam gdje god hoćeš“.

Konaković je ranije danas rekao da poštuje najnoviju odluku Kristijana Šmita, navodeći da „nije baš muštuluk“ i da ne misli da je dobra odluka ako je Šmitova.

„Kako kažu, veži konja gdje ti aga kaže“, dodao je Konaković.

Prema ispravkama, koje je objavio OHR, šest članova aktuelnog saziva Centralne izborne komisije (CIK) ostaju do 2027. godine, jer se na njih ne odnose odredbe o penzionisanju.

Prema izvornoj odluci, Šmit je nametnuo odredbe prema kojima bi članovima CIK-a koji napune 65 godina istekao mandat.

Otimanje imovine Srpskoj je smisao ovog cirkusa sa Šmitom

Smisao cijelog ovog cirkusa sa Šmitom je otimanje imovine Srpskoj, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.„Kaže da će on čuvati Srpsku, da hoće da ohladi situaciju, a izazvao je potpuni haos i to u trenutku kada je BiH pokazala da može samostalno da donosi odluke i da vraća svoj suverenitet, koji su urušili stranci. Nijemac, koji je ovdje došao na nelegalan način i lažno se predstavlja Srbima, drži lekcije i priča o Evropi“, naveo je predsjednik Srpske Milorad Dodik u objavi na društvenoj mreži Iks. 

Dodik je dodao da je Šmit američki potrčko čiji je jedini cilj da silom i nametanjem sprovede njihove želje, prenosi ATV. 

„Kaže da će donijeti Evropu BiH, a pita šta nije u redu s nametanjem rješenja suverenoj zemlji. Ne samo da je nelegalan, nego je i neuračunljiv“, dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je Šmitu i Evropa jasno poručila da ne podržava njegovo nametanje. 

„To niko normalan ne može da podrži, osim onih koji imaju interes da se održi kolonijalni karakter BiH. Republika Srpska je rekla sve što je imala na temu nelegalnog Šmita“, naveo je Dodik.

Od svih aktera, naveo je Dodik, očekujemo da pokažu da u BiH nema mjesta za strane intervencije i da žele da sačuvaju dejtonsku BiH.

„U BiH nema mjesta ni za Šmita ni za nametanja. On je srušio evropski put po američkim uputama i samo njegovim odlaskom BiH se može vratiti ispunjavanju ovog strateškog cilja“, zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana