Dodik: Opozicija da stane u borbu za nacionalno jedinstvo u Srpskoj

Srna
Dodik: Opozicija da stane u borbu za nacionalno jedinstvo u Srpskoj

NIŠ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas opoziciji da stane u borbu za nacionalno jedinstvo, partijsko i političko u Republici Srpskoj.

"Stanimo iza koncepta jake Republike Srpske, stanimo iza Srpske koja se mora odvojiti od ovog koncepta BiH", rekao je Dodik za RTRS u Nišu gdje je prisustvovao obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.


Naglasio je da "ako nam ne daju BiH predviđenu Ustavom i Dejtonskim sporazumom, mi ovu BiH nećemo i ne smijemo ostati u njoj".

"Vratite nam Ustav, drugo ne tražimo, ostajemo u BiH. Ako nećete da vratite Ustav i hoćete imovinu da nam uzmete, šta ćemo mi u BiH. To je ono što opozicija mora da razumije, a ne Kristijan Šmit, njega ionako niko ne razumije", naglasio je Dodik.

On je naveo da mu nije važno ono što govori Šmit kojem je opozicija otkazala sastanak koji je očigledno imao sa njima i našao je način da im uzvrati.

"On nije važan. Ovdje su važni ljudi iz opozicije. Raduje me što je predsjednik SDS-a Milan Miličević danas rekao da je Šmit lažan visoki predstavnik. Odjednom smo čuli od svih da je lažan i nije visoki predstavnik. Kako je Branislavu Borenoviću, predsjednikiu PDP-a, Šmit sada lažan, a nije bio prije šest mjeseci", upitao je Dodik.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana