Dodik: Očekujem da Šmit doživi delegitimizaciju u Srbiji

Srna
Dodik: Očekujem da Šmit doživi delegitimizaciju u Srbiji

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da očekuje da će Kristijan Šmit doživjeti potpunu delegitimizaciju u Srbiji.

Dodik je rekao da je laž sve što Šmit planira da saopšti na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu u vezi sa imovinom.

On je naveo da je pitanje imovine Srpske i Federacije BiH /FBiH/ određeno Dejtonskim sporazumom.

"Uvijek smo spremni da sjednemo sa predstavnicima FBiH, a ne sa Šmitom ili bilo kim. Taj problem supštinski ne postoji. Ovo što sada postoji samo treba da se legalizuje - FBiH neometano raspolaže imovinom na svom prostoru, kao i mi na svom", rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, Vučić je rekao javno da treba insistirati na slovu Dejtona i to je suština tih sastanaka i bilo čega što treba raditi u buduće vrijeme.

"Mi već decenijama govorimo o poštovanju slova Dejtona. A strani faktori ne žele slovo Dejtona, već da ovdje sprovedu moć i uruše politički sistem, uvodeći neke finansijske i druge sankcije", naveo je Dodik.

On je rekao da lažni Šmit nije taj koji treba da nađe rješenje za imovinu.

"Razumijemo situaciju u kojoj je Vučić, a što se tiče imovine, Šmit ne može ništa da pokaže. On je lažan i privatno je lice. Drago mi je što u Srbiji čujemo da je on Šmit, a ne visoki predstavnik u BiH", istakao je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana