Dodik o žrijebu: Smišljena prevara, nećemo se povući!

Srna
Dodik o žrijebu: Smišljena prevara, nećemo se povući!

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Srnu da je žrijebanje za petog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH „unaprijed smišljena prevara, s ciljem da mandat dobije PDP a izgubi Republika Srpska“.

-Riječ je o najeklatantnijem degradiranju Narodne skupštine Republike Srpske jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira delegata u Dom naroda, i niko drugi - poručio je Dodik.

Ako je bilo nešto nepravilno, postupak je morao biti vraćen u Narodnu skupštinu, a ne da neko otima Srpskoj izabrane delegate, ističe Dodik.

-Moram da kažem da se naš delegat u Domu naroda neće povući jer su to garantovana prava Republike Srpske - poručio je Dodik koji je i lider SNSD-a.

S tim u vezi, potvrdio je da niko iz SNSD-a neće prisustvovati današnjoj farsi.

-Ta farsa ima za cilj jedno. Da se Republici Srpskoj otme njen izabrani delegat koji je izabran u skladu s Ustavom. Svi delegati koji su izabrani neće se povući i nikakva Centralna izborna komisija im ne može oduzeti mandate koje su dobili u skladu sa Ustavom i zakonom - zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana