Dodik o problemima na lokalnom nivou: Mogu li uticati na republički?

Srna
Dodik o problemima na lokalnom nivou: Mogu li uticati na republički?

BANjALUKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je da problemi među strankama na lokalnom nivou ne mogu uticati na republički nivo, te da je vladajuća koalicija kompaktna struktura koju okuplja činjenica da su više od 95 odsto dogovorenih politika i realizovali.

-Ne vidim probleme na način kako ih vidi predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović u lokalnim sredinama. Mi smo sami jednostavno rekli da nemamo ni vremena, ni snage, ni volje sa republičkog nivoa da disciplinujemo nekoga na lokalnom nivou. Vi uredite svoje odnose, kako god ih uredite. Ja nemam ništa protiv - rekao je Dodik.

On je zahvalio liderima stranaka koalicije na istrajnosti i što dijele zajedničke vizije i ostaju zajedno i u problemima.

Dodik je dodao da je SNSD bio korektan i ustupio najviše kadrovskih mjesta, daleko više nego što su morali i htjeli, jer su željeli dvotrećinsku većinu da bi održali snagu srpskog člana Predsjedništva BiH.

-Željeli smo tu snagu u parlamentu. Ta dvotrećinska većina nije išla na štetu koalicionih stranaka, nego na teret SNSD-a, jer je nacionalno i državno odgovorna politička partija. To ne znači da oni nisu. Oni to jesu i te kako. Svaka partija je značajna i svima im pridajem značaj. Samo ih molim da me ne opterećuju malim, sitnim problemima - rekao je Dodik za portal “Banjaluka.net”.

On je ocijenio da je SNSD jedina državotvorna stranka, a da je SDS odavno to izgubio podaničkim ponašanjem prema strancima, dok PDP nikada nije ni bio jer je uvijek bio produžena ruka Britanaca.

.A i ovi što se pojavljuju, kao nešto novi, ne znaju ni gdje su, ni šta su, ni gdje su pošli. I u tom pogledu očekujem da će ovi izbori biti manifestacija nacionalnog i narodnog jedinstva, okupljenih oko kandidata SNSD-a i oko naših lista - rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana