Dodik o Komšićevom govoru: Ne postoji NATO put BiH

GS
Dodik o Komšićevom govoru: Ne postoji NATO put BiH

SARAJEVO - Ne postoji NATO put BiH, nema usaglašenog stava o članstvu, postoji samo saradnja i ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem Željko Komšić još jednom je pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom „Tviter“ nalogu.

- To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu - istakao je Dodik.

Dodik je poručio da je "sve što je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao u svom obraćanju nakon polaganja zakletve i preuzimanja dužnosti čista laž" zbog čega je i napustio Konstitutivnu sjednicu Predsjedništva BiH dok je on govorio.

- Komšić nije izabran od strane građana i građanki, kako to lažno tvrdi nego ga je birao jedan dio Federacije, i to ne onaj koji je trebao - hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački - napisao je Dodik.

Dodik je naglasio da je "Komšić prevarama i lažima došao do pozicije u Predsjedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran".

- A istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa, da svoje lične stavove predstavi kao zvanični stav Predsjedništva. Sve što je rekao o integracijama, saradnji s NATO-om je izmišljotina - naveo je Dodik.

Komšić je, između ostalog, u svom govoru naglasio da neće propustiti priliku da uradi sve što je u njegovoj moći, pa i šire, da “kao država načinimo i posljednji korak ka punopravnom članstvu BiH u NATO savezu ukoliko se takva mogućnost učini izglednom, jer je članstvo BiH u NATO savezu primarni spoljno- politički prioritet”.

BiH zarobljenik spinova političkog Sarajeva

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da su sve institucije i sama BiH zarobljene spinovanjem koje dolazi iz političkog Sarajeva. 

Dodik je ponovio da ne postoji nijedna odluka o članstvu BiH o NATO, jer ne postoji usaglašen stav o tome, te da navodi hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića predstavljaju obični spin.

- Danas je lagao masovno, o svemu govorio na njemu svojstven način i to govori dovoljno o tome da neće biti nikakve mogućnosti dogovora. Poštujem Željku Cvijanović i njen pristup, ali će vrlo brzo vidjeti da to nije dobro mjesto i da će se tu veoma teško bilo šta moći dogovoriti - rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu sa predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović. 

On je dodao da je namjera političkog Sarajeva da se uruši sistem odbrane u BiH.

- Razvalili su obavještajnu službu, ne funkcioniše nijedan sistem predviđen Ustavom. Lažno se zaklinju u Ustav, a onda sve govore antiustavno. Naš pruistup jeste Ustav - poručio je Dodik.

Dodik je najavio da će brzo biti donesen zakon koji će predstavnike Republike Srpske na nivou BiH obavezati da poštuju odluke institucija Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana