Dodik: Nijedan ambasador na svijetu ne ponaša se kao Marfi

GS
Foto: AA

Oni koji su juče umrli, nisu znali da predsjednika SAD ne interesuje šta se dešava u bilo kom dijelu svijeta, samo ga interesuje šta se dešava u Republici Srpskoj, napisao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na svom Iks nalogu.

Dodik je naveo da je "zamišljao da se predsjednik SAD svakodnevno susreće s važnim globalnim pitanjima, ali sada ispade da se najmoćniji čovjek na svijetu jedino bavi zgradom UIO, raspodjelom budžeta Republike Srpske, javnim nabavkama, diplomom Sabije i sličnim 'gorućim pitanjima'".

- Tako ispada, ako je vjerovati O'Brajanu, koji je izjavio: "Ambasador Marfi, kao i svi američki ambasadori, lični je predstavnik predsjednika Sjedinjenih Američkih Država". Nijedan ambasador SAD, ni u jednoj zemlji na svijetu, ne ponaša se kao Marfi. Nikada u istoriji diplomatije, nijedan ambasador nije se ponašao kao Marfi - rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da će "ipak biti da Marfijevo ponašanje nema nikakve veze s predsjednikom SAD".

- Ovo je njegov lični rat. Za svaki slučaj, uputiću pismo Bijeloj kući, da čujem kako oni gledaju na to kako Marfi predstavlja predsjednika SAD - poručio je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana