Dodik: Nema razgovora o imovini, to je završeno

Srna
Dodik: Nema razgovora o imovini, to je završeno

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je opozicija u Srpskoj vjerovatno sada shvatila da politički život u Republici treba da se odvija na nivou Narodne skupštine te da pokušava da privuče neku pažnju.

-Ali, to što sada radi opozicija nije najvažnija tema, već da li će pristati na odluke koje donosi lažni visoki predstavnik - naveo je Dodik na “Instagramu” u retrospektivi protekle sedmice.

On je naglasio da je ključno pitanje u BiH pitanje imovine i da postoji namjera da se dođe do toga da lažni visoki predstavnik nametne zakon i kaže da imovina pripada BiH s ciljem obesmišljavanja Republike Srpske.

-Moj pristup je da nema razgovora o imovini. To je završeno. U Ustavu BiH piše da je BiH sastavljena od dva entiteta i da sve ono što nije isključivo dato BiH pripada entitetima. Završeno, nema dalje - istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je prošle sedmice imao susrete u Budimpešti sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem, Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, Azerbejdžana Ilhamom Alijevom i mnogim drugim državnicima.

-Na najbolji mogući način pokazali smo da Republika Srpska nikad nije imala više prijatelja koji razumiju naš položaj i političku borbu za odbranu naše ustavne pozicije - dodao je Dodik.

Dodik je protekle sedmice boravio i na području Istočnog Novog Sarajeva, gdje je položio kamen temeljac za školu, a podijeljeni su i ključevi stanova za smještaj izbjeglih porodica.

Predsjednik Srpske naveo je da je protekle sedmice održan sastanak lidera stranaka koje čine vlast na zajedničkom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana