Dodik nastavlja posjetu Grčkoj, danas na Delfi ekonomskom forumu

Srna
Dodik nastavlja posjetu Grčkoj, danas na Delfi ekonomskom forumu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja posjetu Grčkoj, gdje učestvuje na devetom Delfi ekonomskom forumu (DEF).

Predsjednik Srpske juče se sastao sa izvršnim direktorom za Evropu u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinom Ajhorst i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom kojima je prenio jasne stavove Republike Srpske o dešavanjima u BiH.

Dodik je u odvojenim susretima u Delfima sa Ajhorstovom i Lajčakom razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, kao i o evropskom putu BiH nakon otvaranja pristupnih pregovora.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelena Jovanović ocijenila je za Srnu da je prisustvo predsjednika Srpske Delfi ekonomskom forumu u Grčkoj od izuzetne važnosti jer je bitno da se na tako značajnim forumima čuju stavovi i pogledi Srpske na trenutnu geopolitičku situaciju u svijetu.

Ona je navela da je će Dodik danas prisustvovati različitim panelima koji će se odžati na samom Forumu, te da je sinoć bio gost na večeri koju je organizovao domaćin, ministar spoljnih poslova Grčke Jorgos Gerapetritis.

Delfi ekonomski forum okuplja više od 2.500 učesnika iz oblasti finansija, nauke i politike da bi uključili javne i vladine institucije, privatni sektor i civilno društvo u otvorene debate i diskusije.

Naziv ovogodišnjeg DEF-a je "Velika tranzicija" i fokus je na višestrukim tranzicijama u svijetu kroz šest ključnih tema - geopolitika, održiva ekonomija i finansije, globalna budućnost, obrazovanje, planeta i ljudi.

Program je formiran u saradnji sa najvažnijim grčkim i međunarodnim istraživačkim centrima i institucijama, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Forum je počeo 10. aprila i trajaće do danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana