Dodik: Napravili su lakrdiju od institucija

GS
Dodik: Napravili su lakrdiju od institucija

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da su bošnjački političari u FBiH zajedno sa strancima napravili lakrdiju od institucija u tom entitetu, u kojima se domaći političari ne pitaju ništa.

- Bošnjački političari, koje su birali građani FBiH na izborima da vode politike u korist stanovnika tog entiteta, danas sprovode odluke stranaca od kojih očekuju da će im isporučiti centralizovanu, odnosno unitarnu BiH, što se nikada neće dogoditi - poručio je Dodik.

On je ukazao i da je sav pritisak koji se vrši na Srpsku u funkciji stvaranja unitarne BiH i njihove puste želje da prigrabe sve nadležnosti kako bi posljednju odluku o svemu donosili Bošnjaci.

- To će im i ostati samo pusta želja i nedosanjani snovi koji se nikada neće ostvariti, jer na kraju ni Ustav BiH to ne dozvoljava. Zna se šta u Ustavu piše - BiH je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda: Srba, Hrvata i Bošnjaka. Sve ostalo je samo njihova bajka. Mogu se zanositi i igrati koliko hoće, ali u BiH se tačno zna šta je čija nadležnost i sve te pravne nebuloze i antiustavne aktivnosti mogu da okače mačku o rep - istakao je predsjednik Srpske.

Upitan da prokomentariše sastanak Kristijana Šmita sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, predsjednik Dodik je rekao da je ilegalac Šmit, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, sada došao do toga da se sastaje s Izetbegovićem, jer ne može da izmoli nikoga da ga primi, a možda preko tog njemačkog državljanina Amerikanci šalju upozorenje Elmedinu Konakoviću da bi uskoro mogao da bude leteći.

Komentarišući izjavu Zlatka Lagumdžije da su Bošnjaci znali da nemaju bilo kakvu šansu za uspjeh u vezi sa rezolucijom o Srebrenici, jer nemaju institucionalni kapacitet, te da su morali računati na Željka Komšića čiji će glas prevagnuti u Predsjedništvu BiH, Dodik je rekao da ta Lagumdžijina izjava po ko zna koji put potvrđuje kakvu oni BiH žele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana