Dodik: Na sutrašnjem sastanku potvrditi izbor ministra finansija u Savjetu ministara

Srna
Dodik: Na sutrašnjem sastanku potvrditi izbor ministra finansija u Savjetu ministara

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će na sutrašnjem sastanku vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu biti potvrđen izbor ministra finansija u Savjetu ministara iz Srpske, te razmatrana pitanja koja su dio ranije dogovorenih paketa, a na dnevnom redu su Parlamentarne skupštine BiH.

"Sigurno ćemo morati da poradimo na rješenjima u vezi sa zaštitom bankarskog sistema da se ne dođe do priče da je na crnoj listi zbog eventualnog pranja novca ili nečeg sličnog. To je u interesu svih građana", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je naveo da sutra treba da budu formirane radne grupe koje će raditi na zakonu o Ustavnom sudu BiH.

"Imate zakon o Sudu BiH i paralelno ide zakon o Ustavnom sud BiH, ili će proći oboje ili nijedan", naglasio je Dodik.

On smatra da treba rješavati i pitanje Izbornog zakona BiH, što je zahtjev hrvatske strane.

"Mi smo predložili našeg člana radne grupe za to pitanje, ali Bošnjaci se prošli put nisu pojavili", podsjetio je Dodik. Kada je riječ o međusobnim prozivkama gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića, Dodik smatra da tu priču treba smiriti i pokušati naći rješenje da Banjaluka ide dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana