Dodik: Milanović potvrdio da Hrvatska podržava dogovor koji obezbjeđuje ravnopravnost tri naroda

Srna
Foto: predsjednik.hr

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na današnjem sastanku na Hvaru potvrdio da Hrvatska podržava dogovor legitimnih političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH koji obezbjeđuje njihovu ravnopravnost u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

„Legitimno predstavljanje u institucijama BiH je neophodno za njihovo nesmetano funkcionisanje, kao i za ubrzavanje evropskih integracija. Takođe smo razgovarali o komunikacijskim i ostalim pitanjima bitnim za Republiku Srpsku“, napisao je Dodik na „Tviteru“.

Dodik je izrazio zahvalnost Milanoviću na gostoprimstvu koje mu je ukazao.

„Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika tri naroda u BiH koji obezbjeđuju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen evropski put“, saopšteno je iz Kabineta hrvatskog predsjednika nakon sastanka dvojice predsjednika.

U saopštenju se navodi da su tokom radnog sastanka na Hvaru Dodik i Milanović razgovarali o aktuelnoj situaciji u BiH i odnosima sa Hrvatskom.

„U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostavljanja funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će obezbijediti ravnopravno učestvovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana