Dodik Marfiju: Samo idi, i biće kraj horora

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Majkl Marfi za Srpsku osmi putnik i da je poslije još jedne neslavne diplomatske epizode na Balkanu stekao reputaciju kao neuspješan i nepoštovan ambasador.

"Taman sam pomislio da se Marfi počeo ponašati kao ambasador, kada evo njega opet. Ili je kriza srednjih godina, ili nesrećno djetinjstvo ili nedostatak pažnje. Ko će ga znati, ali neku muku ima", rekao je Dodik.

On je Marfiju poručio da piše, smatrajući da će mu možda biti lakše.

Dodik je naveo i da nema ništa protiv da budem meta za liječenje kompleksa "pobješnjelog Majkija".

Prema njegovim riječima, nakon još jedne neslavne diplomatske epizode na Balkanu, Majkl Marfi je stekao reputaciju kao neuspješan i nepoštovan ambasador, koji svoje frustracije liječi tako što svojim kožnim čizmama otvara vrata onima koji se povijaju pred stranim pritiscima i kičmu pristanu da zamijene njegovim đonom.

"Za Republiku Srpsku je ništa drugo do osmi putnik, neželjena avet za čiju žal što odlazi nemamo ni trunku saosjećanja. Neka ga žale oni koji su njegove režije hvalili, a svoj narod pod noge bacali", napisao je Dodik na mreži "Iks".

"Pobješnjeli Majki, bijesan jer pakuje kofere", kako kaže Dodik, pokušava da odigra posljednju ulogu.

"I zato evo ti za kraj jedan citat iz `Pobješnjelog Maksa`: `Samo idi, i biće kraj horora`. Bon vojaž /Bon Voyage/", naveo je Dodik.

Dodao je i da je u dilemi, da li Marfi piše saopštenja Vukanoviću ili Vukanović Marfiju?

Ambasade Sjedinjenih Država u BiH ponovo se oglasila na društvenim mrežama, gdje su prozvali vlast u Republici Srpskoj, predsjednika Republike i njegovu porodicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana