Dodik Marfiju odgovorio pitanjem: Gdje je završio novac američkih građana?

Srna
Dodik Marfiju odgovorio pitanjem: Gdje je završio novac američkih građana?

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u intervjuu Srni da je američki ambasador u Bih Majkl Marfi „svoju diplomatsku misiju u BiH pretvorio u otvoreni lični sukob sa njim, što potvrđuje i sama činjenica da nema dana da ne pomene ime Milorada Dodika“.

-A to je upravo zbog njegove frustracije, jer sam ga poslao kući i to na neslavan način - istakao je predsjednik Srpske.

On je rekao da hibridni rat koji SAD vode protiv cijelog svijeta nije zaobišao ni Republiku Srpsku, svuda su tražili svoje prilike da rovare i da se miješaju u unutrašnja pitanja suvernih zemalja.

-U BiH im je to išlo lako, jer Bošnjaci sve vrijeme rade protiv Srpske i našli su u Americi svog saveznika i mjesto gdje će da vezuju konja, kako oni godinama rade -naveo je Dodik.

Na Marfijevo pitanje “gdje je novac”, Dodik je rekao da će mu odgovoriti kontrapitanjima: “Gdje je završio novac američkih građana koji je uložen u borbu protiv navodnog ruskog uticaja u BiH; koliko novca američkih građana je bačeno da bi srušila Republika Srpska; da li američki građani znaju da se njihov novac troši uzaludno i da veze Rusije i Republike Srpske nikada nisu bile bolje i jače i da američki ambasador na svakom koraku bruka njihovu zemlju?!”

-Amerika mora da objasni svojim građanima gdje ide taj novac i kako se troši, ali i nama ovdje, u Republici Srpskoj! Oni ne odustaju od miješanja u unutrašnje stvari, petljaju se i u izborni proces, pokušavajući da nametnu vlast u Srpskoj po svoj mjeri, ignorišući volju birača u Srpskoj. To mora sve da se razjasni i da se utvrdi gdje je taj novac američkih građana i u čije je ruke otišao - naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da otvoreno i javno pita i traži javni odgovor: “Gdje je taj novac i u koje svrhe je korišćen?

-Tražimo da se objelodane podaci o svim doznačenim sredstvima i njihovoj namjeni i da ih prestanu koristiti kao sredstvo za obračun s Republikom Srpskom! Amerika mora da objasni kome i kako se doznačuje novac i za šta se daju pare. Zašto im smeta UNA ili Alternativna televizija, a ne mediji koje su oni finansirali i finasiraju? I zašto Amerikanci uopšte finasiraju medije u BiH?! - upitao je Dodik.

On je poručio da novac koji daju neće dovesti do promjene koju priželjkuju i „zato svaki dan gledamo bezočnu i sramnu antisrpsku propagandu i napade na rukovodstvo Srpske posredstvom njihovih plaćeničkih sredstava informisanja“.

-Isturili su svoja potrčkala iz opozicije i sinhronizovano vrše napade, što preko njih, što preko svojih medija u Srpskoj. I šta su dobili, još veći otklon građana od aktuelne politike SAD - rekao je Dodik u intervjuu Srni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana