Dodik: Marfi mora da ispiše ponjavu budalaština da bi otišao zadovoljan na spavanje

GS
Dodik: Marfi mora da ispiše ponjavu budalaština da bi otišao zadovoljan na spavanje

BANjALUKA - Nekada je sve stajalo u jedan tvit. Danas ambasador SAD Majk Marfi mora da ispiše ponjavu budalaština da bi otišao zadovoljan na spavanje.

Naveo je to predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na platformi Iks komentarišući niz optužbi koje je večeras na njegov račun iznio Marfi.

--Primjećujem malu razliku u saopštenjima. Ovo današnje neobično podsjeća na rukopis opozicije u Republici Srpskoj. Ranije su Marfijeva pisanija ličila na saopštenja SDA. Ali ni onda ni sada nisu imala veze s realnošću. Usuđujem se reći, ni s pameću – istakao je Dodik.

Dodao je da „još nije kasno da SAD sačuvaju ugled svjetske sile u očima ljudi koji ovdje žive“.

-Ali da bi se to desilo, najprije Marfi mora kući – zaključio je Dodik.

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je večeras da je krajnje vrijeme da Marfi "okači o klin svoju diplomatsku karijeru u BiH".

Košarac je ocijenio da je Marfijevo saopštenje pamflet, u kojem su, kako je naveo, izrečene neistine, mržnja, zamjene teza, histerija i sulude konstatacije.

- Ovo je prevazišlo granice zdravog razuma i nezaustavljivo ide u nastranost. Odavno je Marfi izašao iz okvira elementarne diplomatske pristojnosti. Na to više i ne računamo. No, ne mogu da se ne zapitam kako ga nije sramota?! Kako velika sila kao što je SAD mogu sebi da dozvole ovakvog "diplomatu"? - napisao je Košarac na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana