Dodik: Lagumdžija se ponaša kao privatni ambasador, a Dino kao privatni ministar

GS
Dodik: Lagumdžija se ponaša kao privatni ambasador, a Dino kao privatni ministar

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je danas da se Zlatko Lagumdžija, ambasador BiH pri UN, ponaša kao privatni ambasador, ministar inostranih poslova Elmedin Konaković kao privatni ministar.

Dodik je ovo komentarisao povodom dopisa Konakovića upućenog Lagumdžiji u kojem ga optužuje za "sakrivanje informacija u vezi sa obilježavanjem 11. jula u Njujorku" i podsjeća da je on državni službenik

Dodik je naveo da se Lagumdžiji osladilo da krši Ustav, zakone, procedure.

„On se ponaša kao privatni ambasador, a Dino kao privatni ministar. Danas svjedočimo sukobu dva 'privatnika' isključivo zbog privatnih interesa. Dok čitamo kako Dino i Zlatko 'planiraju' komemoraciju u Njujorku, Dejtonski sporazum tiho plače u ćošku: 'A ja sam mislio da sam ja bio komplikovan!'“, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodaje da se sav besmisao bošnjačke političke elite i slabost BiH može se vidjeti u prepiskama MIP i "misije" BiH u UN. 

„Nije problem ministru inostranih poslova kada Zlatko Lagumdžija na svoju ruku čitavu državu okrene naopačke, gazeći svako slovo Ustava i zakona, da bi se na kraju obrukao u GS UN, ali je zato veliki problem kada ministar ne zna koja je sala rezervisana, koja voda je kupljena, koji je dres kod i zašto on nije glavni govornik“, kaže Dodik.

I baš zato što su poslušnici kojekakvih geopolitičkih interesa, ističe predsjednik Srpske, zagledaniji su u čizme američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija, nego u Ustav i Dejtonski sporazum. 

„Tim čizmama u koje su zaljubljeni brutalno je pogažena svaka procedura, a bez procedura ne znam kako da riješe tu zavrzlamu u vezi s komemoracijom“, istakao je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana