Dodik: Kontakt sa Putinom od kapitalne važnosti

Srna
Dodik: Kontakt sa Putinom od kapitalne važnosti

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je kontakt koji Srpska ima sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom od kapitalne važnosti jer je Putin danas među tri najjača čovjeka svijeta.

Prema njegovim riječima, mala Republika Srpska kroz Milorada Dodika može Putinu uvijek da predoči bilo koje pitanje.

"I onda ovi na Zapadu kažu da se družim sa Putinom. Dobro, ko vama brani da se družite sa Miloradom Dodikom? Evo neka dođe /predsjednik SAD Džozef/ Bajden u posjetu, ja ću ga primiti, ali naravno da neće nikada, da je to smiješno, a ja sam spreman da se sastanem, ali nije on. A ja sad kad bih napisao pismo Putinu i tražio da me u roku od naredne dvije sedmice primi, sigurno bi se to desilo", poručio je Dodik.

Govoreći o Ustavu, Dodik je istakao da ovakvi dokumenti proizilazi iz političke snage, koja mora biti institucionalizovana, te da ne može neko sa strane nešto nametati i da se to nikada nije pokazalo održivim.

On je naveo da se od njega traži da se ponaša po pravilima koja se mijenjaju svaki dan.

"Amerika pokušava da očuva svoju stratešku poziciju i meni to nije čak ni problem sve dotle dok ne dođu kod nas da uređuju odnose i ne bi ni bio problem da te odnose uređuju na bazi dokumenta koji je ranije postignut ili da kažu da se moramo dogovoriti, mi garantujemo ovdje mir i hoćemo sigurnost", izjavio je Dodik za RTRS.

On je rekao da je nametnuti politički dogovor neprihvatljiv, kao i da država ne može biti bez Ustava.

Dodik je ponovio da će, ako se neko bude usudio da nametne zakon o imovini, istog trenutka Narodna skupština Republike Srpske donijeti odluku o samostalnosti.

On je rekao da postoji potpisan sporazum o imovini u čemu su učestvovali Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, Dragan Čović i Božo Ljubić, koji je realizovan, a SDP je tada prihvatio, ali su to razvalili Amerikanci.

Dodik, koji je predsjednik SNSD-a, naglasio je da će nakon njega doći iste patriote koje će braniti Republiku Srpsku.

"Ja se neću povući sve dok narod na izborima kaže da je Milorad Dodik poražen. I neće mi nikada biti žao što sam služio ovom narodu", rekao je Dodik i dodao da će SNSD proizvesti sturkturu koja će nastaviti dalje.

On je naveo da u dokumentima nekih stručnjaka piše da treba sve učiniti da se politički devastira ova partija, tako što će se skloniti Dodik, kao i da se nakon toga među Srbima više neće pojaviti nijedna snažna politička partija.

Dodik je istakao da je SNSD ozbiljna organizacija sa 2.040 mjesnih izbornih štabova u Srpskoj, te da je riječ o posvećenim ljudima, čija upornost daje snagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana