Dodik: Konaković može skrenuti pažnju samo kada pomene mene

Srna
Dodik: Konaković može skrenuti pažnju samo kada pomene mene

BANJALUKA - Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković može skrenuti pažnju na sebe samo kada pomene Dodika, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodikte poručivši da su Republika Srpska i srpski narod realnost , a svi pokušaji da se naškodi Srbima uzaludni.

”Odlučio sam da se ne bavim FBiH, Dinom ili bilo kim u predizbornoj kampanji. Ali, ne lezi vraže, opet Dino. Znam da može skrenuti pažnju samo kada mene pomene. Konaković i stranke okupljene oko žtrojkež dolazili su u Banjaluku zato što bez Republike Srpske i institucija Srpske ne mogu donijeti nikakvu odluku. Tada je Dino ponizno dolazio na utakmice, moleći da njega uzmemo. Obećavao i lagao”, naveo je Dodik.

On smatra da je Konaković “najobičniji prevarant koji je nakon izbora pričao skroz drugu priču i uvjeravao sve da želi saradnju i da se ubrza evropski put, da bi nakon jednog poziva iz američke ambasade sve napravljeno i dogovoreno srušio”.

“Zna Dino da je, kad se vidjela njegova povezanost s narko-kartelima, bio pozvan u Ambasadu, gdje su mu rekli: 'Znamo sve, udri po Dodiku, vidjećemo kad ćeš ti na red'. Misli da su ljudi budale i da ne mogu da zaključuju i da ne vide to što rade. Nakon izbora vidjećemo šta će ostati od te njihove stranke i gdje će završiti njihovi predstavnici. Dino je najveća podvala bošnjačkom narodu, zato je izabran od nas. Dobro radi svoj posao korisnog idiota u politici”, istakao je Dodik.

On je rekao da je najveći apsurd da ministar o čijim konekcijama i kumovskim vezama piše cijela svjetska štampa daje sebi za pravo da komentariše montirani proces pred sudom.

“Svi ti bošnjački predstavnici likuju zbog toga da neki neimenovani stranac montira lažne optužnice kako bi zaštitio svoj lik i djelo i misle da će tako održati BiH u životu. Niko od njih se ne trudi da sakrije da su znali šta je plan, da su učestvovali u svemu i da se silno želi ubrzati proces i izazivati nestabilnost kako bi se Bošnjacima omogućilo da centralizuju BiH”, naglasio je Dodik.

On je poručio da su Republika Srpska i srpski narod realnost.

“Ustav i Dejtonski sporazum ne dozvoljavaju im ništa više od toga da se guše u toj svojoj suludoj mržnji. Sve te njihove težnje i svi ti pokušaji da naškode Srbima su uzaludni. U Republici Srpskoj posljednju riječ ima narod i taj narod već godinama kaže da hoće mene jer mi vjeruje. I ja vjerujem u svoj narod i potrebu da odbranimo naša prava u skladu s Ustavom i zakonom i neću odustati od borbe. Mogu da izmišljaju razne smicalice i gluposti koje samo njima priliče, ali kad prođe sva ova gungula, pa kad pogledamo rezultate, tu će biti SNSD i Dodik, a ko će sa one strane biti od Bošnjaka, potpuno nam je svejedno jer među njima nema nikakve razlike”, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On kaže da priznaje da, kako kaže, navija za Dinu.

“Pobijedi, Dino. SNSD je sve jači, a strukture Bošnjaka sve tanje. Ove su Amerikanci jedva sastavili. To pokazuje da im bošnjački narod više ne vjeruje. Time ruše naš plan. Dino, ako ti treba neka moja izjava da te iščupa, javi. Znaš već kako. Možda sam ja pred lažnim sudom u lažnom procesu za đelo koje ne postoji i Krivični zakon ne poznaje, ali ti se, Dino, pazi suda naroda. Nemoj da me iznevjeriš pa da onda ispadne Dodik kriv”, naglasio je Dodik.

Konaković je u svojstvu ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara u Konjicu ocijenio da “Republika Srpska od BiH gubi 3:0”, te da su zaštićeni Ustavni sud i “državna imovina”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana