Dodik: Kočić se borio za istinu, pravdu i otadžbinu

Srna
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Stričićima, rodnom mjestu Petra Kočića, da je ovaj veliki srpski književnik ostavio monumentalno djelo boreći se politički, ali i književnim izrazom za istinu, pravdu i otadžbinu.

Dodik je naglasio da je srpski narod sve vrijeme, ne samo u periodu života Petra Kočića, u stalnoj borbi za te vrijednosti.

"Njegova vrijednost je u tome što je ostao aktuelan i danas kada možemo da primjetimo mnoge obrise onoga protiv čega se borio Kočić. Borio se za slobodu svoga naroda, za pravo na jezik, identitet, za istinu i pravdu, otadžbinu", rekao je Dodik novinarima u Stričićima, gdje prisustvuje manifestaciji 59. "Kočićev zbor".

On je istakao da je Kočić, boreći se za srpski narod i njegove interese kroz politički rad, ali i jak književni izraz, skretao pažnju na tadašnje društvene i političke probleme srpskog naroda.

"Naša otadžbina su Republika Srpska i Srbija koje teže danas da na pravi način okupe srpski narod, da izraze srpske nacionalne interese upravo na način kako smo mogli da gledamo u borbi samog Kočića za takvo nasljeđe", rekao je Dodik.

On je dodao da je Kočić prije svega postao narodni čovjek, narodni tribun, ali da najbolje poštovanje prema njemu pokazuje narod okupljen na zborištu na Manjači.

"To je besmrtno, trajno i ne zavisi od ničije političke volje, on je vlasništvo naroda", zaključio je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana