Dodik: Jedinstvo srpskog naroda nepokolebljivo, neuništivo i vasionsko

Srna
Dodik: Jedinstvo srpskog naroda nepokolebljivo, neuništivo i vasionsko

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je svim Srbima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, poručivši da ih 15. septembar objedinjuje u duhu zajedništva, ponosa i istorijskog nasljeđa i da je uvjeren u nepokolebljivo jedinstvo srpskog naroda.

Dodik je istakao da je riječ o prazniku koji se obilježava na Dan proboja Solunskog fronta, a koji simbolizuje ne samo istrajnost i borbu za slobodu, već neraskidivu vezu za cjelokupni srpski narod.

"Svojim ponosnim precima dali smo zavjet sabornosti, jedinstva i odlučnosti da srpski narod ostane na njihovom časnom i ponosnom putu, na putu slobode, patriotizma, istine i pravde", naglasio je Dodik.

On je poručio da Srbima upravo jedinstvo treba, da se okupe u globalno teškom vremenu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

"Uvjeren sam da je jedinstvo našeg naroda nepokolebljivo, neuništivo, vasionsko i u sebi ima sve što nas uči vjera i što smo prenosili sa koljena na koljeno", poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske poželio je da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude podsjetnik na zajedničke ciljeve, poštovanje i ljubav prema otadžbini.

"Živjelo srpsko jedinstvo, sloboda i nacionalna zastava! Živio srpski narod!", poručio je predsjednik Republike Srpske.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježava se 15. septembra i simbolično je ustanovljen na dan kada se obilježava proboj Solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

Ideju o tom zajedničkom prazniku Srbije i Srpske dali su rukovodioci Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić u dogovoru sa rukovodstvom Republike Srpske, predvođenim Miloradom Dodikom.

Vlada Srpske usvojila je na sjednici 10. septembra 2020. zaključak o praznovanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, čime je ovaj praznik ozvaničen u Srpskoj.

Dan kasnije, 11. septembra, i Vlada Srbije je donijela zaključak da se ovaj praznik zvanično proslavlja na teritoriji Srbije.

Cilj uspostavljanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave jeste osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj, te jačanje kulta nacionalne zastave. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana