Dodik: I onda neko kaže da se bori za građane…

GS
Dodik: I onda neko kaže da se bori za građane…

Dok zemlje regiona ulažu ogroman novac u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže, u BiH godinama nije uložena ni jedna KM, poručio je putem svog Iks naloga predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a kao komentar na današnjih nestanak električne energije u cijeloj BiH.

- Današnji nestanak struje usljed raspada elektroenergetskog sistema u cijelom regionu svjedoči koliko je taj sistem osjetljiv i ranjiv i koliko zahtijeva konstantna ulaganja. Potrošnja struje iz godine u godinu raste i zahtijeva novu prenosnu mrežu i modernizaciju postojeće. I dok zemlje regiona ulažu ogroman novac u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže, u BiH godinama nije uložena ni jedna KM - napisao je Dodik, te dodao:

- Stotine miliona leže zarobljene na računu. Ne postoji volja da se taj novac raspodijeli i investira. Po cijenu da građani ostanu u mraku, da se kuvaju na plus 40, da se zimi smrzavaju na -20, godinama se blokira raspodjela sredstava. I onda neko kaže da se bori za građane! - naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana