Dodik i Nešić nakon potpisavanja koalicije SNSD-a i DNS-a: Nastavićemo saradnju u korist Srpske

GS
Dodik i Nešić nakon potpisavanja koalicije SNSD-a i DNS-a: Nastavićemo saradnju u korist Srpske

BANjALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je, nakon potpisivanja sporazuma o koalicionoj saradnji sa DNS-om, da je zadovoljan činjenicom da je DNS u NSRS do sada bio na tonu politika aktuelne vlasti i da će saradnja sa ovom strankom biti nastvljena u korist Srpske.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da će sa DNS-om biti nastavljen rad na usklađivanju međusobnih politika i saradnji.

On je dodao da SNSD sa DNS-om ima dugogodišnju uspješnu saradnju, te da ostaju jedinstveni na političkom planu očuvanja i jačanja Srpske.

"Naš sporazum se odnosi na zajedničke politike na nivou Srpske i BiH, kao i pozicioniranje u skladu sa izbornim rezultatima", rekao je Dodik, nakon što je sa liderom DNS-a Nenadom Nešićem potpisao sporazum o međusobnoj koalicionoj saradnji dvije stranke.

On je dodao da će ovaj sporazum opredijeliti saradnju za lokalne pa i opšte izbore.

Takođe je izjavio da ne poštuje Kristijana Šmita i da neće sprovoditi njegove odluke.

- Neka me procesuira. Ne postoji visoki predstavnik u BiH. Kristijan Šmit je njemački državljanin koji ovdje nezakonito boravi - dodao je Nešić, ministar bezbjednosti BiH.

Potvrdio je da Šmita ne obezbjeđuje u BiH Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, nego on ima obazbjeđenje iz Njemačke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana