Dodik i Cvijanović sa Erdoganom: Potvrđena odlična privredna saradnja Srpske i Turske

SRNA
Dodik i Cvijanović sa Erdoganom: Potvrđena odlična privredna saradnja Srpske i Turske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

"Erdogan je zahvalio za dolazak na Kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku tokom prve naredne posjete BiH", napisao je Dodik na platformi "Iks".

Dodik je naveo da je sa Erdoganom razgovarano i o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

Željka Cvijanović istakla je da su ona i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznali turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana o aktuelnim političkim prilikama u BiH i ukazali na važnost unapređenja unutrašnjeg dijaloga demokratski izabranih predstavnika naroda, bez stranog intervencionizma.

"Tokom sastanka smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Turske sa svim nivoima vlasti u BiH, kao i opredijeljenost ka njenom daljem jačanju, te realizaciji ranije dogovorenih projekata", navela je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Cvijanovićeva je istakla da je uvijek zadovoljstvo razgovarati sa Erdoganom, te da mu je čestitala reizbor za lidera Stranke pravde i razvoja i poželjela da sa uspjehom nastavi da predvodi najsnažniju stranku u Turskoj.

Dodik i Cvijanovićeva borave u Ankari na poziv Erdogana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana