Dodik: Helez krši sve moguće propise, BiH ne pripada Bošnjacima

SRNA
Dodik: Helez krši sve moguće propise, BiH ne pripada Bošnjacima

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez krši sve moguće propise i pokušava nametnuti BiH koju on želi, ali da BiH ne pripada Bošnjacima i da je Predsjedništvo BiH jedino nadležno da se bavi odbrambenim pitanjima.

"Oni misle da BiH njima pripada, naravno da ne pripada. Predsjedništvo BiH je jedino nadležno za to da se bavi odbrambenim pitanjima, a on /Helez/ ima neke skrivene aranžmane sa britanskim ministrom odbrane. To je protivzakonito, protivustavno. To je dramatično kršenje Ustava BiH i nadležnosti Predsjedništva BiH. Zukan Helez krši sve žive propise, pokušava da nametne BiH koju on želi, u kojoj on vodi odbrambene poslove, pogotovo međunarodne. Nema takvo pravo", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Komentarišući Helezovu izjavu da postoje "obavještajni podaci da predsjednik Srpske priprema bijeg iz BiH", Dodik je rekao da to možda Helez nešto kreira.

"Možda on nešto kreira, možda je čuo tamo iz njegove kafane gdje često odsjeda, možda je konobarica nešto dojavila, otkud znam", rekao je Dodik.

On je naveo da u BiH postoji samo nametnuti zakon na nivou BiH lažnog Kristijana Šmita, dok ministar mimo nadležnosti svoje funkcije pregovara tajno i zaključuje tajne sporazume o kojima nije imao saglasnost Predsjedništva BiH.

"Taj Šmit bi nešto kažnjavao nas, a niko se ne bi potrudio da vidi zašto, kako je moguće da neki ministar mimo nadležnosti svoje funkcije pregovara tajno i zaključuje neke tajne sporazume o kojima nije imao saglasnost Predsjedništva BiH, niti je o tome obavijestio Predsjedništvo BiH", ukazao je Dodik.

Dodik je poručio da radi svoj posao i da neće prestati sve dok ima mandat za to.

"U svakom slučaju ovdje sam. Vidim da sam atraktivna tema u Federaciji BiH, niko da zine, a da ne govori nešto o Dodiku", rekao je predsjednik Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana