Dodik: Džaferović produbljuje krizu i nanosi štetu ionako bijednom kredibilitetu BiH

GS
Dodik: Džaferović produbljuje krizu i nanosi štetu ionako bijednom kredibilitetu BiH

BANjALUKA - Nekorektan i nepartnerski pristup bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića samo vodi daljem produbljivanju krize u BiH.Po ko zna koji put svjedoci smo štete koju Džaferović nanosi, ionako bijednom, kredibilitetu BiH učešćem na međunarodnim forumima bez saglasnosti Predsjedništva i iznošenjem privatnih i stranačkih stavova.

Naveo je to srpski član Predsjendištva Milorad Dodik komantarišući to što Džaferović danas učestvuje na na Samitu Evropske političke zajednice u Pragu.

Istakao je da je unilateralno postupanje Džaferovića tokom cijelog mandata dovelo do pogoršanja odnosa.

- I ovakav Organizatorima samita evropske političke zajednice, tako i drugih međunarodnih foruma koji prihvataju učešće Džaferovića, za koje ne postoji saglasnost Predsjedništva, kao i svima koji podržavaju ovakvu praksu bošnjačkih političara, mora biti jasno da ništa od onoga što on izjavi nije stav zvaničnih institucija - naglasio je Dodik u objavi na Instagramu.

Poručio je da Džaferović svojim djelovanjem ruši institucije i Ustav

- I njegove privatne izjave nemaju nikakvu obavezujuću ulogu prema bilo kome u BiH ili u odnosima BiH prema međunarodnim institucijama - zaključio je Dodik.

Teme Samita su „Mir i sigurnost”, te „Energija, klima, ekonomija”.

-Lideri 44 države poslaće danas, sa prvog samita Evropske političke zajednice u Pragu, jasan signal da je Rusija izolovana i pokušati da stvore novi poredak bez Moskve - izjavio je uoči samita šef diplomatije EU Jozep Borel.

Na marginama Samita Džaferović će održati bilateralne sastanke sa zvaničnicima država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana