Dodik: Defile kadeta iz Srbije čin pijeteta

Srna
Dodik: Defile kadeta iz Srbije čin pijeteta

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da učestvovanje kadeta Vojske Srbije u komemoraciji žrtvama Kozare nije bilo ništa drugo nego čin pijeteta prema svim nevino stradalima i naglasio da je sramotno da se na to odgovara mržnjom i klevetama, umjesto saosjećanjem i poštovanjem prema žrtvama fašističkog terora.

- Razmislite o tome, ako želite istinski mir i suživot u BiH - poručio je Dodik.

On je naglasio da je poslije 30 godina mislio da nema izjave, stava, ponašanja koji ga mogu iznova iznenaditi, ali da se prevario.

Dodik je istakao da su histerija, mržnja, zloba, koje su posljednja dva dana dolazile iz Sarajeva, prevazišle sve do sada viđeno, a odsustvo i mrva pijeteta i saosjećanja prema srpskim žrtvama iz Drugog svjetskog rata i građanskog rata u BiH ljudski su ga porazili.

-Iskoristiću priliku da pitam sve strane diplomate u Sarajevu: Kako ste se osjećali kao ljudi pred tolikim izlivima mržnje? Iskoristiću priliku da pitam bošnjački narod: Na čemu mislite da gradite BiH? Na mržnji političara koje ste izabrali? Na konstantnom neprijateljstvu prema Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji? - istakao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Ponovio je da nikada nikoga nije mrzio, da žali za svakom žrtvom, da saosjeća sa svačijim bolom.

-Rane moga naroda najviše me bole i razumijem da i vas najviše bole rane vašeg naroda. Zato se pitam, zar je moguće da, poslije svega, ne možemo pronaći ni trunku saosjećanja i razumijevanja jedni za druge? - naveo je Dodik.

Pitomci Vojne akademije u Beogradu prodefilovali su juče ujutro ulicama Prijedora uoči obilježavanja 82 godine od Bitke na Kozari, kojem su prisustvovali na Mrakovici.

Tridesetak kadeta i dvadesetak starješina ovog nastavnog centra defilovalo je od hotela “Prijedor” glavnim gradskim šetalištem do Pozorišta Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana