Dodik: Da se srpska zastava vijori vječno

Srna
Dodik: Da se srpska zastava vijori vječno

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ističući da ovaj praznik koji zajednički obilježavaju Republika Srpska i Srbija simbolizuje vječnu težnju za slobodom i očuvanjem jedinstvenog nacionalnog identiteta.

-Naše nacionalno jedinstvo iskazivalo se i razvijalo najčešće u najtežim uslovima, u ratovima u kojima su naši preci davali živote, braneći slobodu našeg naroda - istakao je Dodik u čestitki.

On je naveo da je došlo vrijeme da Srbi jedinstvo demonstriraju u miru, u volji, gradeći mostove i puteve koji će ih povezivati i jedne s drugima, ali i sa drugim narodima i civilizacijama.

Dodik je u čestitki naglasio da je došlo vrijeme za ujedinjenje oko vrijednosti koje će obezbijediti da je više srpskog naroda na ovoj zemlji, i to ne da bi prijetili drugima, već da bi doprinosili razvoju svoje, ali i drugih država u kojima žive.

-Srbima je, kao i drugim narodima, važan napredak, dobar životni standard i perspektivna budućnost. Ali, dobro znamo da svega toga nema bez života u slobodi. Slobodu ne možemo mijenjati ni za šta, jer ako ostanemo bez slobode, ostali smo bez svega. Nisu je mijenjali ni oni u čiju slavu smo uspostavili ovaj praznik - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Dodik je cijelom srpskom narodu, ma gdje se nalazio, čestitao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sa željom da se srpska trobojka vječno vijori!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana