Dodik: CIK nije poštovao zakon, tužićemo ih

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je tužbu protiv Centralne izborne komisije BiH zbog nepoštovanja zakona, a nakon što je naredila ponovno brojanje glasova za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Dodik je rekao da je takva odluka CIK-a politički motivisana.

-CIK BiH odlukom o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske ne poštuje zakon - izjavio je za RTRS Dodik, koji je bio kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske.

Centralna izborna komisija (CIK) danas je na hitnoj sjednici u Sarajevu izdala naredbu da se na teritoriji Republike Srpske i Brčko distrikta ponovo prebroje glasovi za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

-Na hitnoj sjednici Centralne izborne komisije BiH donesena je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsjednika Republike Srpske zbog kako navode "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti -saopšteno je iz CIK-a nakon sjednice

Prema dosadašnjim rezultatima Milorad Dodik, kandidat SNSD-a ima skoro 30.000 glasova više u odnosu na Jelenu Trivić, kandidata PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana