Dodik: BiH primjer kršenja svih postulata vladavine prava

SRNA
Dodik: BiH primjer kršenja svih postulata vladavine prava

BRATISLAVA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Evropa odustala od vrijednosti za koje se načelno zalaže i da je najvidljivije to na primjeru BiH gdje se krše svi postulati vladavine prava.

- Biranje i imenovanje visokog predstavnika jasno je definisano Dejtonskim sporazumom. Međutim, velike sile su sve to podredile svojoj moći i pogazile ono što u Dejtonu piše. Samo je američka ambasada, podržana britanskom i njemačkom ovdje uvela jednog stranca Šmita, i rekla da je on visoki predstavnik. On danas mijenja odlukama zakone, on uvodi dopune zakona, on ugrožava funkcionisanje ukupnog pravnog i ustavnog sistema i sve ono što možemo da vidimo kao dekadenciju od ranije rečene vrijednosti Evropske unije - rekao je Dodik obrativši se učesnicima Simpozijuma "Bratislava - prestonica mira".

Na sve to, poručuje Dodik, Evropska unija i zapadne zemlje šute.

- Učesnike simpozijuma "Bratislava - prestonica mira" je upoznao sa paradoksom da se zbog odluke Šmita protiv njega vodi sudski postupak. Strani intervencionizam jasno se ogleda i kroz djelovanje Ustavnog suda BiH - poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana