Dodik: BiH može da opstane baš onako kako je napisano u Dejtonskom sporazumu i Ustavu

G.S.
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se konačno slaže s jednim američkim zvaničnikom u vezi sa sprovođenjem Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Baš kao što je Derek Šole danas rekao da 'SAD žele puno sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma', to želim i ja, kao i poštovanje Ustava BiH, onako kako je napisano. Slažem se i s tim da snagu Amerike treba da osjete svi koji krše Dejtonski sporazum i vjerujem da će tu snagu da osjeti prvo Majkl Marfi, koji ovdje ispoljava lične frustracije - objavio je Dodik na Tviteru.

 

Predsjednik Srpske je naglasio da BiH može da opstane baš onako kako je napisano u Dejtonskom sporazumu i Ustavu, a ne na način kako to tumače pojedini ambasadori, pa bio on i američki.

- Slažem se i sa Šoleovom konstatacijom da je za mnoge u američkoj administraciji pristup Zapadnom Balkanu stvar ličnog jer je jasno da je riječ o generaciji službenika koji su svoju karijeru izgradili na razbijanju Jugoslavije - naveo je Dodik.

Što se tiče Šoleove priče o etnonacionalizmu, Dodik je ocijenio da to nije održiva kvalifikacija jer su narodi u BiH ustavna kategorija i na konstitutivnosti naroda zasnovan je Dejtonski mirovni sporazum. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana