Dodik: Azerbejdžan zainteresovan za energetske projekte u Srpskoj

SRNA
Dodik: Azerbejdžan zainteresovan za energetske projekte u Srpskoj

BUDIMPEŠTA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su on i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović na sastanku u Budimpešti sa azerbejdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom razgovarali o potencijalnim ulaganjima Azerbejdžana u Srpsku.

"Azerbejdžan je pokazao da želi dobru saradnju s Republikom Srpskom", naveo je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Predsjednik Srpske je istakao da je sastanak bio veoma konstruktivan, ističući da je Alijev nesumnjivo vekliki lider svoje zemlje, koji je Azerbejdžan doveo u red stabilnih zemalja.

- I ono što danas ovdje radi je da sa EU i Mađarskom dogovara energetske projekte koji će na neki način dodirivati i nas, jer će jedan dio ići preko Srbije. Alijev je iskazao interese da se u Republici Srpskoj radi na pitanjima vezanim za energetiku, zanimale su ga nadležnosti zajedničkog nivoa i Republike Srpske - istakao je Dodik.

U Budimpešti smo Željka Cvijanović i ja održali sastanak s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.
Azerbejdžan je pokazao da želi dobru saradnju s Republikom Srpskom i na sastanku smo razgovarali o potencijalnim ulaganjima Azerbejdžana u Srpsku.
Azerbejdžan želi da razvija projekte… pic.twitter.com/HT0asKsQjY

— Milorad Dodik (@MiloradDodik) August 20, 2023

Dodik je najavio posjetu Bakuu na jesen, čiji će cilj biti podsticanje dalje saradnje i projekata.

Cvijanovićeva je naglasila da je sastanak bio vrlo konstruktivan, da je razgovarano o nastavku saradnje, te da je Azerbejdžan zainteresovan za nekoliko važnih projekata u Republici Srpskoj.

"Azerbejdžan je zemlja sa kojom predano radimo već nekoliko godina i gradimo prijateljske odnose, nastojimo da ukažemo na naše resurse i potencijale", rekla je Cvijanovićeva za RTRS nakon sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana