Dodik: Amerikancima veliki problem to što ATV nije nestala nakon uvođenja sankcija

Srna
Dodik: Amerikancima veliki problem to što ATV nije nestala nakon uvođenja sankcija

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Amerikancima veliki problem to što Alternativna televizija (ATV) nije nestala nakon što joj je ta zemlja uvela sankcije.

"Njihov najveći problem je što je ATV preživjela", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, navodeći da kolege nisu dale podršku novinarima ATV-a, jer se boje da će se to i njima desiti.

On je upitao kakva je to demokratija u kojoj se jedan čovjek miješa u unutrašnje stvari zemlje?

"Kaže ATV u sankcijama jer je bliska Miloradu Dodiku. Znate li vi koliko je meni ljudi ovdje blisko? Uzmite birački spisak pa pogledajte, 320.000 glasova, šta sad, je l` svi treba da dobiju sankcije, a ja prvi, zato što predvodim te ljude koji su mi dali podršku?", upitao je Dodik.

On je upozorio da nikome u prilog ne ide, kako je rekao, prljava američka politika, kao i laži o tome da na ovim prostorima postoji maligni ruski uticaj.

"A američki ne postoji? Rigidni, maligni i svaki drugi uticaj? Ko hoće neka vjeruje da ne postoji, mi ne vjerujemo. Mislimo da američka politika vodi ka ukidanju Republike Srpske i našeg prava da postojimo", upozorio je Dodik.

On je pozvao narod da se zajednički bore za interese Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana