Dodik: Ako američki službenik nastavi sa prijetnjama, biće protjeran iz Banjaluke

Srna
Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

BANjALUKA- Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da neće proći pritisci koji se vrše na članove SNSD-a i strukture vlasti u Republici Srpskoj uvođenjem sankcija SAD, te pokušaji nametanja atmosfere kazne i progona.

"Podaci kojima raspolažemo govore da ovdje neki šef američke kancelarije obilazi banke i preduzeća, prijeti im. To je pokušaj destabilizacije prilika ovdje. Biće upozoren ovih dana da to ne radi, ako nastavi biće protjeran iz Banjaluke, bez obzira na to što je riječ o američkom službeniku", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je, nakon sjednice Predsjedništva i Izvršnog komiteta SNSD-a, istakao da je ova stranka jaka u cijeloj Republici Srpskoj, a posebno u Laktašima.

On je naveo i da su novi ljudi došli u SNSD, te da je to neuništiva organizacija.

Kad je riječ o izjavi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da NATO gomila svoje snage na Kosovu i Metohiji i u BiH, Dodik je istakao da niko u BiH nije donio odluku da oni mogu da dođu, ali da se stalno priča o tome.

"Jedino, ako nisu odlučili da slušaju /ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana/ Heleza, ali Helez nije taj koji donosi odluku, to donosi Predsjedništvo. Ako bi bilo šta uradili u BiH na tu temu, oni ruše ustavni poredak", naglasio je Dodik.

Dodik je pozvao građane da ostanu mirni ako se to desi, te poručio da ovdje niko ne razmišlja o puškama, ali da će razmišljati o jajima i paradajzu kad dođe vrijeme za tako nešto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana