Doboj dobio modernu bolnicu: Kapacitet 450 kreveta, uloženo 104 miliona KM

SRNA
Doboj dobio modernu bolnicu: Kapacitet 450 kreveta, uloženo 104 miliona KM

DOBOJ - U Doboju je počela svečanost povodom otvaranja novoizgrađene Bolnice "Sveti apostol Luka", kapaciteta 450 kreveta, za čiju je izgradnju iz republičkog budžeta izdvojeno 104 miliona KM.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Republike Srpske, narodni poslanici, predstavnici Vijeća naroda Srpske, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Prisutni su i predstavnici Ambasade Kine, kompanije "Čajna Sinofarm Internešnel Korporejšn" i "Šansi Konstrakšn Investment Grup", pravoslavno sveštenstvo, predstavnici lokalnih zajednica u Srpskoj, generalni konzul Srbije u BiH i brojni građani.

Svečanost je počela intoniranjem himni Republike Srpske, Srbije i Kine.

Nova bolnica projektovana je da dugoročno opslužuje 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline i da odgovori izazovima savremene medicine.

Ovo je jedna od najznačajnijih investicija Vlade Republike Srpske u zdravstveni sistem, ukupne vrijednosti 104 miliona KM, za koju su sredstva obezbijeđena iz republičkog budžeta.

U upravljanje projektom bilo je uključeno mnogo stručnjaka iz Kine i Republike Srpske, a svakodnevne građevinske aktivnosti izvodilo je u prosjeku 110 domaćih radnika uz pomoć kineskih kolega. U realizaciju projekta bile su uključene 44 domaće kompanije.

Nova bolnica prostire se na oko 28.000 metara kvadratnih. Sva odjeljenja bolnice i uprava bolnice smješteni su u jedan objekat koji se sastoji od prizemlja i šest spratova.

Kapacitet bolnice obuhvata 450 kreveta sa specijalizovanim jedinicama intenzivne njege koje pružaju najsavremeniju njegu pacijentima. Ima osam savremenih operacionih sala i novu angiografsku salu koja uvodi dodatne mogućnosti liječenja na ovom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana