DM povlači proizvod, moguće da sadrži salmonelu

GS
DM povlači proizvod, moguće da sadrži salmonelu

SARAJEVO - S ciljem zaštite potrošača, DM drogerie market iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio biber, crni, cijelo zrno, 70 grama. Riječ je o proizvodu s rokovima trajanja 09/2025 i 11/2025.

Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz dmBio asortimana. Rok trajanja može se vidjeti na poleđini pakovanja.

- Razlog povlačenja jeste da je prilikom vlastite kontrole proizvoda zaključeno da se ne može isključiti mogućnost prisustva salmonele u navedenom proizvodu. Unos namirnice zahvaćene salmonelom može izazvati dijareju, bolove u stomaku te povremeno povraćanje i blago povišenu temperaturu. Po pravilu navedene tegobe nakon nekoliko dana prođu same. U slučaju težih i dugotrajnijih simptoma potrebno je posavjetovati se s ljekarom - saopštili su iz DM-a.

Sve kupce koji su već kupili navedeni proizvod DM poziva da ga prestanu koristiti te da ga, korištenog ili nekorištenog, vrate u njima najbližu DM prodavnicu gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

- Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za DM je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo se zbog nastalih neugodnosti ali i zahvaljujemo na razumijevanju - poručili su iz DM-a. 

U slučaju dodatnih pitanja, molimo vas da kontaktirate odjel Nabavke dm drogerie markt d.o.o., putem telefona: 033 778 300., saopšteno je.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana