Đoković osvojio prvi set, zlato sve bliže

Tanjug
Foto: Tanjug/ AP

PARIZ - Srpski teniser Novak Đoković poveo je 1:0 u setovima protiv Španca Karlosa Alkaraza u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

Đoković je dobio prvi set rezultatom 7:6 (7:3). Prvi set je trajao jedan sat i 34 minuta. Meč se igra na stadionu Filip Šatrije na Rolan Garosu. Finale se igra na dva dobijena seta.

Đoković je prvi servirao na meču, a uspio je da povede 1:0. Srpski teniser je u narednom gemu imao brejk loptu, ali je Alkaraz uspeo da izjednači na 1:1. Đoković je poveo 2:1, a potom je na servis protivnika imao tri vezane brejk lopte. Međutim, španski teniser je sigurnim servisom spasao sve tri brejk lopte i izjednačio je na 2:2.

Velika borba je viđena u narednom gemu, a Đoković je uspio da spasi tri brejk lopte i da povede 3:2. Igralo se potom gem za gem, a Španac u devetom gemu pri rezultatu 4:4 nije iskoristio pet brejk prilika. Đoković je zatim poveo 5:4, ali je Alkaraz potom stigao do 5:5.

Đoković je poveo 6:5, a onda je na servis protivnika imao set loptu. Španac je uspio da izjednači na 6:6, a pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao srpskom teniseru rezultatom 7:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana