Đoković: Ne volim da izgubim, ali možda se vratilo za neka dobijena finala

Tanjug
Đoković: Ne volim da izgubim, ali možda se vratilo za neka dobijena finala

LONDON - Ne volim da izgubim meč na ovakvom nivou, ali moram da bude veoma zahvalan jer sam mnogo titula i teških mečeva dobijao, na primjer protiv Federera u finalu 2019. godine, kad sam spasao dvije meč lopte.

Možda je trebalo neke druge mečeve da izgubim, evo sad se to okrenulo, rekao je srpski teniser Novak Đoković poslije poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza (3:2).

Đoković nije uspio da osvoji petu uzastopnu, a ukupno osmu titulu u Londonu i ostao je na 23 gren slem trofeja.

"Izgubio sam od boljeg igrača danas. Nije bilo baš dobro za mene, ali jeste za Karlosa. Kada je servirao za pobedu odigrao je neverovatne udarce, to je bilo sjajno, svaka čast. Mislio sam da ću imati probleme sa tobom na šljaci i betonu, ne na travi, ali se ove godine i to promenilo. Neverovatan je način na koji si se pripremio za ovu podlogu. Čestitke tebi i tvom timu", obratio se Đoković mladom španskom teniseru.

Teško je poslije ovakvog poraza, kad sam bio ovako blizu, ali ovo su momenti za koje radimo, da igramo na velikoj sceni, dodao je Novak-

"Ovo je samo još jedan veliki meč u istorijskim knjigama. Izgubio sam od boljeg igrača, čestitam mu, idemo dalje, još jače". Na kraju imao je poruku za sina Stefana, koji je gledao meč. "Drago mi je da je moj sin i dalje tu, da se i dalje smeje. Volim te, hvala što me podržavaš, zagrliću te i možemo da se volimo i dalje", poručio je Đoković.

Dodik uputio podršku Đokoviću nakon finala Vimbldona

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je poruku podrške najboljem svjetskom i srpskom teniseru Novaku Đokoviću nakon velikog finala ovogodišnjeg Vimbldona.

"Poštovani Novače, napravili ste sjajnu seriju rezultata i ulaskom u finale najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu ostvarili ste istorijski uspjedž", naveo je Dodik.

On je istakao da je Đoković, iako je izostao željeni rezultat u finalu, pokazao svojim sportskim umijećem, kao i mnogo puta do sada, zašto je najbolji teniser svih vremena.

"Svim ljubiteljima žbijelog sportaž širom svijeta priuštili ste nezaboravne trenutke tokom cijelog turnira, a sve nas u Republici Srpskoj, koji za Vas zdušno navijamo, činili ponosnim i srećnim. Hvala Vam što ste nepresušni izvor inspiracije i zvijezda vodilja svim mladim generacijama", naveo je Dodik.

On je poželio Đokoviću puno uspjeha u nastavku karijere, dobro zdravlje i da još puno godina gospodari svjetskim teniskim terenima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana