Đokić: Veličanje „Oluje“ uvreda koju srpski narod trpi decenijama

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je danas da je oružana akcija "Oluja" jedan od najbolnijih podsjetnika na nepravde učinjene srpskom narodu, ali i zločin koji i dalje traje slavljenjem nemilosrdnog etničkog čišćenja.

Đokić je povodom obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" poručio da je progon Srba iz Hrvatske prije 27 godina bio i ostaće tuga koja nikada neće proći, saopšteno je iz Socijalističke partije.

"Ovaj dan nas uporno podsjeća na to da su počinioci ovog strašnog zločina ne samo slobodni i nekažnjeni, već da ih slave kao junake i taj nemili događaj kao svoj trijumf. To nikada ne možemo i nećemo prihvatiti. Nikada nećemo zaboraviti naše žrtve i ovaj strašni egzodus niti ćemo prestati da govorimo naglas o zločinima koji su učinjeni srpskom narodu", istakao je Đokić.

Lider SP-a je naglasio da je veličanje oružane akcije "Oluja", najblaže rečeno, uvreda koju srpski narod trpi decenijama.

"To nas neće navesti da zaboravimo šta nam je učinjeno niti nas spriječiti da se sjećamo. Uvijek ćemo biti tu da ih podsjetimo na svaki izgubljeni život, na svaki jauk i suzu i da to nije nešto čime se treba ponositi", rekao je Đokić.

Hrvatske snage su 4. avgusta 1995. godine napale Republiku Srpsku Krajinu - teritoriju Formalno pod zaštitom mirovnih snaga UN, počinivši niz zločina i protjeravši 250.000 Srba.

U zločinačkoj akciji "Oluja" je, prema evidenciji "Veritasa", 1.872 Srba poginulo i nestalo.

Hrvatska vojska je tokom ofanzive i nakon pada Krajine počinila zločine nad srpskim civilima, a spaljeno je više od 22.000 srpskih kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana