Đokić: Srpska čuva tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata

Srna
Đokić: Srpska čuva tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić čestitao je Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim borcima Vojske Srpske Dan boraca i Dan Prvog srpskog ustanka, ističući je da Republika Srpska čuva tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i da će tako biti i u budućnosti.

”Na današnji dan treba da se sjećamo, da budemo ponosni i da se poklonimo onim ljudima koji su ugradili život u temelje Republike Srpske. Poginula 23.752 borca i svi koji su preživjeli izborili su se za slobodu”, naveo je Đokić u čestitki.

On je istakao da institucije nastavljaju da vode brigu o pravima demobilisanih boraca, ratnim vojnim invalidima i potomcima poginulih boraca Vojske Republike Srpske, saopšteno je iz SP.

Đokić je uputio čestitku i državnom vrhu Srbije povodom 15. februara - Dana državnosti, uz poruku da je donošenje prvog demokratskog, Sretenjskog ustava, jedan od najvažnijih datuma u istoriji srpske države.

“Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama sa bratskim narodom Srbije, sa kojim dijelimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porijekla, kulturnog i duhovnog nasljeđa”, naveo je on.

Đokić je uputio iskrene čestitke Dana državnosti Srbije predsjedniku Aleksandru Vučiću, kompletnom državnom rukovodstvu i svim građanima, uz poruku da Srpska u snažnoj i politički stabilnoj Srbiji vidi uzdanicu i najjači oslonac.

Đokić je naglasio da je sada više nego ikad neophodna snažna i prosperitetna Srbija.

“Na velikoj prekretnici kada je u pitanju Kosovo i Metohija, Srbija mora da bude centar stabilnosti i mira na Balkanu i regionu i najveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske”, zaključio je Đokić, koji je i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana