Đokić: Srpska aktivno ulaže u energetiku, Mađarska potvrdila opredijeljenost za saradnju

GS
Đokić: Srpska aktivno ulaže u energetiku, Mađarska potvrdila opredijeljenost za saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je posjetom mađarskog premijera Viktora Orbana i privredne delegacije još jednom potvrđena opredijeljenost Mađarske za saradnju sa Republikom Srpskom.

Đokić je rekao da je Mađarska zainteresovana za saradnju na energetskim projektima, podsjećajući da su dogovoreni projekti vrijedni 140 miliona KM.

- Mi već duže vrijeme imamo stalnu komunikaciju i saradnju sa mađarskim kompanijama na polju energetskih projekata. Ta saradnja je bitno unapređena razvojem bilateralnih odnosa Mađarske i Republike Srpske, u čemu svakako najvažniju ulogu ima predsjednik Srpske Milorad Dodik koji je sa premijerom Orbanom izgradio visok nivo razumijevanja za položaj Republike Srpske i srpskog naroda i za politiku koju Srpska provodi, a na taj način i za njene ekonomske aktivnosti - naveo je Đokić za RTRS.

On je rekao da Republika Srpska ima potpisan ugovor sa mađarskom kompanijom za izgradnju solarne elektrane "Trebinje 1" i da je taj projekat u fazi priprema za potpunu realizaciju.

Đokić je istakao da Republika Srpska aktivno ulaže u oblast energetike i da su učinjeni veliki koraci u ekonomskom razvoju.

- Cilj je da ojačamo ulogu Elektroprivrede, da ona bude nosilac velikih projekata i da očuvamo energetsku stabilnost i nezavisnost Republike Srpske - rekao je Đokić.

On je rekao da Republika Srpska ima svijetlu budućnost na polju energetike, posebno u zelenim izvorima energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana