Đokić sa misijom Svjetske banke o podršci reformama u Srpskoj

GS
Đokić sa misijom Svjetske banke o podršci reformama u Srpskoj

BANjALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa misijom Svjetske banke u BiH o trenutnim i planiranim aktivnostima te nastavku saradnje resornog ministarstva sa ovom finansijskom organizacijom.

Na sastanku je razgovarano o projektu unapređenja sistema upravljanja javnim investicijama u Republici Srpskoj, kao i potencijalnim oblastima i modalitetima za buduću podršku Svjetske banke kontinuiranim reformama javnih preduzeća u Srpskoj.

Ministar Đokić je istakao da u projektima koji su planirani za realizaciju u narednom trogodišnjem periodu u okviru Programa javnih investicija, koji je u nacrtu usvojila Vlada u junu ove godine, najveće učešće imaju projekti koji su u nadležnosti Ministarstva energetike i rudarstva. Prema njegovima riječima, to samo po sebi govori o značaju energetike za buduće projekcije ekonomskog razvoja Republike Srpske.

Učesnici sastanka su konstatovali da u tom smislu postoji potreba većeg korištenja raspoloživih finansijskih sredstava za realizaciju strateški važnih projekata, što je preduslov njihove uspješne realizacije i očuvanja stabilnosti elektroenergetskog sistema Srpske. Ministar Đokić je istakao da je Republika Srpska stabilna u pogledu izvršenja finansijskih obaveza te pouzdan partner svima onima koji žele da sarađuju.

Predstavnici Svjetske banke su izrazili spremnost za nastavak podrške i dalju saradnju u potencijalnim zajedničkim projektima, kroz razne programe pomoći aktivnostima koje Republika Srpska planira da provodi.

Ministar Đokić se zahvalio za dosadašnju saradnju i podršku te podržao buduće projekte i aktivnosti od zajedničkog interesa koji bi mogli biti realizovani sa ovom finansijskom organizacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana