Đokić: Podrška jedinstvu institucija Srbije koje predvodi Vučić

Srna
Đokić: Podrška jedinstvu institucija Srbije koje predvodi Vučić

BANjALUKA - Socijalistička partija (SP) u potpunosti podržava jedinstvo institucija Srbije koje predvodi predsjednik Aleksandar Vučić u očuvanju vitalnog i nacionalnog interesa, teritorijalnog integriteta i suvereniteta, poručio je predsjednik partije Petar Đokić.

Đokić je naveo da je pred Vučićem i Vladom, posebno pred Ministarstvom spoljnih poslova koje predvodi Ivica Dačić, prelomni trenutak da ostanu dosljedni u borbi za očuvanje južne srpske pokrajine, a da istovremeno pokažu sposobnost i spremnost da istraju na evropskom putu.

-Beograd u tom pogledu ima punu podršku SP-a i Republike Srpske - ukazao je Đokić.

On je ocijenio da sve što se prethodnih dana dešavalo, kada su u pitanju diplomatski istupi Zapada, ukazuje na to da je Srbija izložena velikom pritisku kako bi se došlo do konačnog rješenja u višedecenijskom sporu između srpskih i privremenih prištinskih institucija.

Đokić smatra da bi formiranje Zajednice srpskih opština bio bi jedini garant bezbijednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je podsjetio da privremena vlast u Prištini 10 godina odbija da implementira ono što je potpisala, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, ističući da je Srbija svih ovih godina radila sve što je bilo u njenoj moći da zaštiti svoj narod i očuva svoju teritoriju i da je sada vrijeme za jedinstvo i strpljenje kako bi se došlo do najbezbolnijeg rješenja.

-Vučić, Dačić i ostale institucije Srbije imaju kapacitet da to i ostvare i vjerujem da će iz onog što im slijedi da izvuku maksimum, za dobrobit srpskog naroda - zaključio je Đokić.

Vlada Srbije održava danas sjednicu u Beogradu, kojoj će prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Očekuje se da će Vučić izvjestiti Vladu o pregovorima sa visokom zapadnom delegacijom i prijedlogu sporazuma sa Prištinom koji je Srbiji ponuđen, ali nije javan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana